A párásító rendszerek optimális szinten tartják a sajt környezetének nedvesség tartalmát és megakadályozzák a kiszáradási folyamatot, elősegítvén a megfelelő érlelést.
A frissesség elvesztését a gyors kiszáradás okozza, mivel a bennük lévő víztartalom elpárolog. A párolgás legfőbb oka az, hogy a sajtok nedvességtartalma magasabb, mint a környező levegő páratartalma. Ahhoz, hogy megőrizzük a sajtok nedvességtartalmát használjunk párásító készüléket, ami visszaállítja a nedvesség optimális értékét, megállítva ezzel a kiszáradási folyamatot.
A párásító berendezéseknek köszönhetően megőrizhetjük a termékek természetes nedvességtartalmát, megelőzve a súlyveszteséget. Páratartalom érzékelővel kiegészítve tökéletesen szabályozható a páratartalom a gyártó, valamint a érlelő helyiségekben.
Hogyan működik a párásítás a sajtraktárok esetében?
A párásító rendszer nagyon finom vízködöt permetez be rendszeres időközönként a helyiségbe, vagy a sajttárolók közé. Általában 1-5 másodperc hosszan működik minden 10-15. percben. A beporlasztott parányi vízcseppek azonnal elpárolognak a felületről anélkül, hogy az árút benedvesítenék, ezáltal a környezet hőmérséklete és páratartalma megfelelő szinten marad, valamint meggátolható a súly és a frissesség elvesztése.
ELŐNYÖK
- Megállítja a kiszáradást
- Csökkenti a termékek súlyveszteségét
- Megtartja a frissességet
- Természetes úton csökkenti a hőmérsékletet
Alkalmazási területek
- Bevásárlóközpontok, szupermarketek, áruházláncok
- Sajtérlelő házak
- Sajthűtő- és tároló házak
- Sajtbankok